Dans

Dans är unikt eftersom det kombinerar fysik med kreativitet, känslomässig kontakt och social interaktion och är därför en bra aktivitet även för dig med bröstcancer.

Du tränar inte bara kroppen, det är även stimulerande för sinne och själ. Det är roligt, billigt och du kan göra det överallt. Det är också en av få aktiviteter som män och kvinnor i alla åldrar tränar tillsammans. Dans är en effektiv träningsform som ger så mycket mer utöver just träningen.

Dans är jättebra för konditionen och för olika muskelgrupper. Street har effekt på stora muskelgrupper. Disco är toppen för uthållighet. Salsa och latindanser är generellt bra för coremusklerna medan tiodans har positiv verkan på leder och flexibilitet.

Dans är ju för de flesta lustfyllt oavsett om man dansar loss på ett discogolv eller dansar tango. Hur du än väljer att dansa så ger det mycket endorfiner (må-bra hormoner) i kroppen. Alla tycker inte om att gå kurser eller att gå ut och dansa men man kan ju alltid dansa själv (eller med en partner) hemma i vardagsrummet. Sätt på din favoritmusik och låt dig bara svepas med, det kommer att kännas härligt efteråt! Vill man gå kurser så har de flesta städer någon form av danskurser man kan anmäla sig till, kanske är det en gammal dröm som går i uppfyllelse!