Det kan vara svårt att veta vart man ska vända sig för att hitta olika produkter och specialhjälpmedel som bröstcancerdrabbad som man kan behöva under behandlingsperioden. Här är några tips på var man hittar dessa.

Underkläder/Badkläder

Abecita, http://www.abecita.com
Abecita har ett brett utbud av speciellt anpassade badkläder och protes BH:ar för bröstopererade kvinnor. Modellerna är mjuk-BH och tillverkade i ett hållbart material med extra förstärkning för bästa stöd.

Amoena, http://www.amoena.com/se
Amonea har ett brett utbud av underkläder, badkläder, nattkläder, sportkläder m.m. där samtliga har fickor för bröstprotes eller delprotes.

Anita International http://www.anita.com/
Internationell hemsida med underkläder och badkläder. Protes BH:ar med fickor som säkerställer bra passform. Har även moderiktiga och anpassade badkläder för bröstprotes.

Kvinnligt Under http://www.kvinnligtunder.se/
BH:ar och badkläder för stabil och följsam BH eller baddräkt/bikini med fickor för bröstproteser.

Nordicare https://nordicare.se/
Lingerie by NordiCare är ett speciellt sortiment underkläder för bröstopererade med noga utformad design och särskilt utvalda, sköna material för produkter som sitter bra och samtidigt är sköna att bära.

Swegmark http://www.swegmark.se/
Swegmark har alltid prioriterat funktion och passform vid tillverkning av BH:ar och gördlar. Har ett mindre utbud av protesbehåar.

Näckrosen underkläder http://nackrosenunderklader.se/
Näckrosen har underkläderna för den som uppskattar det vardagsnära och sköna med god kvalitet. Utformningen av BH och badkläder för protes är extra viktig och ett stadigare material gör att plagget hålls på plats och inte ”tyngs” ner. Det skall också se lika ut på båda sidor och vara vackra och kvinnliga plagg.

Huvudbonader

Även om man har drabbats av cancer och tappat håret vill man kanske ibland få känna sig fin. Det är också lätt att man blir lite frusen utan hår. Det finns ett utbud av olika huvudbonader som kan passa för olika tillfällen.

Amonea http://www.amoena.com/se/klader/scarves/
Amoena’s scarves och mössor är tillverkade utan hårda sömmar som skaver mot huden. De flesta av modellerna är tillverkade av ett temperatureglerande material som är svalt och behagligt att bära.

aBonnet http://www.abonnet.se/
aBonnet är en butik för kvinnor som har tappat håret med många bra alternativ till peruk. Här finns snygga mössor, buffar, turbaner, sjaletter, hättor, hattar och kepsar. Den som bor i Stockholms läns landsting kan också köpa huvudbonad med hårdel med rekvisition.

KAgarp Textil & Design http://www.kagarp.se/
Snygga, funktionella och prisvärda huvudbonader. Avtal med Stockholms läns landsting gällande huvudbonad med hårdel.

Headcover http://www.headcover.se/
Mössor som ett alternativ till dig som förlorat ditt hår och vill ha något bekvämt att ha på huvudet. Alla mössor är sydda i skön trikå för bra passform.

Bigsi http://www.bigsi.se/
Bekväm huvudbonad som är lätt att sätta på sig och ger volym åt huvudet. Bigsi består av två delar, en lång tub och ett brett pannband.

Bröstproteser

Amoena http://www.amoena.com/se
CAMP Scandinavia http://camp.se/
Nordicare https://nordicare.se/

Tips på behandlingar mot olika biverkningar

Peruker

Carl M Lundh – http://www.carlmlundh.se/peruker

Make up

Lookgoodfeelbetter –  http://lookgoodfeelbetter.se/
Hudvårds- och makeupkurser för kvinnor med cancer.

PICC-line

Tips för att dölja din PICC-line i armen när du t.ex. vill vara festklädd där kroppsstrumpan syns igenom tyget. Ta en ankelstrumpa i samma färg som ärmen på din kofta/klänning/blus etc, klipp av fot-delen och använd ”ben-delen” som överdrag över PICC-linen.

 

Facebook-grupper

Bröstcancer, den ovälkomna gästen!

En sluten grupp endast för bröstcancerdrabbade där man kan dryfta stort och smått, fråga, svara eller bara läsa.

BRÖSTCANCER M,F K/M/H

En sluten grupp för drabbade med bröstcancer och all annan cancer, gruppen omfattar även anhöriga.

energyvscancer.se

En öppen grupp för bröstcancerdrabbade och anhöriga med syfte att hjälpa varandra med konkreta tips och råd för att må bättre under behandlingstiden.